Vilka är AXDsweden AB?

Vi designar möbler butiksinredningar, mässmontrar, showrooms, golvlister m.m.

Sample image

AXDsweden AB grundades som ett UF-företag åt 2017 av Azad Ali - då under namnet Trälampor-UF. Vår slogan och produkt blev snabbt ”lysande trälampor från mörkaste Småland”. Azad vann flera priser och utmärkelser under UF-året – bland annat årets bästa hantverkare i Kalmar län och två silvermedaljer på SM i ungföretagssamhet i Stockholm. Våra innovativa lampor såldes till både ministrar och kungligheter.

Trälampor-UF ombildades år 2018 till en enskild firma och ändrade namn till AXD som står för Azad eXciting Design. Samma år började vi tillverka specialinredningar, fler lampdesigner och började även utveckla nya möbler.

Under slutet av 2020 ombildades den enskilda firman till att bli aktiebolag med bolagsnamnet AXDsweden AB. I samband med detta sker en stor investeringsrunda i det nya aktiebolaget som innebar att vi kunde förvärva samtliga tillgångar som t ex maskiner och övrigt material från Nybro Träteknik AB och flytta dessa till den adress som vi befinner oss på idag – nämligen Emmabodavägen 9 i Nybro.

Idag tillverkar AXDsweden AB möbler, butiksinredningar, mässmontrar, showrooms, golvlister och mycket mer. Ja allt ni kan tänka er inom legotillverkning.

AXDsweden AB har idag 6 medarbetare i Nybro.

Sample image

Azad Ali

Grundare och VD

Redan som 17-åring drömde jag om att bli entreprenör. Genom Ung Företagsamhet tog min entreprenörsresa fart och efter gymnasiet började jag tillverka miljövänliga lampor hemma i min lägenhet. Lampan som jag skapade är fortfarande kvar i sortimentet som en symbol för vart allt startade. Men idag har jag breddat sortimentet hos AXDsweden och även anställt personal. Vi har idag sex anställda och en lokal på cirka 3000 kvadratmeter där våra medarbetare tillverkar möbler, inredningar, montrar, butiksinredningar och erbjuder legotillverkning.

about

 


Här hittar ni AXDsweden

Besöksadress: Emmabodavägen 9, 382 45 Nybro, Sverige

Telefon: 070 461 80 48

Mail: info@axdsweden.com

Organisationsnr: 559272-3273

Momsregnr: SE559272327301